Partia Demokratike pritet të shfrytëzojë protesten e artistëve jashtë sallës së kuvendit për të bërë një debat të fortë me mazhorancën gjatë seancës parlamentare në lidhje me godinen e Teatrit Kombëtar.

 

Prej disa ditësh Pd ka nisur akuzat dhe daljet publike kundër prishjes se godinës aktuale duke e konsideruar atë si një aferë të kryeministrit Rama.

 

Pas dakortësisë së Veliajt me disa artistë, tashmë proteste ka marrë më shumë ngjyra politike pasi ajo udhehiqet në shumicën e kohës nga zyrtare të selisë blu dhe forumi rinor I PD.

 

Ndërkohe sot në agjenden e ditës së seancës plenare ëshjtë edhe projektligji “Për përcaktimin e procedurës së veçantë për negocimin dhe lidhjen e kontratës me objekt: “Projektimin dhe realizimin e projektit urban dhe godinës së re të teatrit kombëtar”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *