Qeveria izraelite ka miratuar ligjin e ri ku cdo kush mbi moshën tre vjeç duhet te  tregojnë kartën e re shendetesore  ku vertetohet se jane vaksinuar apo nuk janë mbartës të koronavuirusit para se të hyjnë në ambiente të brendshme në Restorantet, kafenetë, muzetë, bibliotekat etj. Zyrtarët e kanë justifikuar këtë vendim me rritjen e infeksioneve nga varianti Delta.

Për shkak të numrit të lartë të te infektuarve edhe kosova ka ashpërsuar masat.

Nga data 20 gusht do të mbyllen klubet e natës dhe nuk do te lejohen fejesat, dasmat.

Ndërkohë agjencia e barnave ne shba  njoftoi planin e ri për qytetarët e vaksinuar kundër Covid-19 te cilet do të detyrohen te marrin dozen e trete, perforcuese. Doza shtesë duhet të merret tetë muaj pas dozës së dytë të vaksinës Pfizer ose Moderna. Vaksinimi  me dozen e trete mund të fillojë më 20 shtator.

Por shtrëngimi i masave anticovid ka krijuar edhe situata që mund të konsiderohen të cuditshme.Një britanik është  arrestuar në Singapor për thyerjen e protokolleve të koronavirusit pasi ai refuzonte të mbante maskën mbrojtëse.40 vjecari u denua me gjashte javë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *