Subscribe

Elisa Spiropali

 

Opozitaret tane gabuan rende kur thane se rruga ne fjale nuk kishte asnje lek dhe eshte ne fakt per te qeshur dhe per te qare, sepse deri dje thoshin qe eshte nje mega vjedhje, ndersa sot, spaska asnje leke per kete rruge.

 

 

Me keto fjale, Elisa Spiropali, e cila tashme ka dhe postin e zedheneses se qeverise i eshte pergjigjur akuzave te opozites lidhur me anulimin procedures per rrugen Thumane-Kashar. Me tej, Spiropali ka argumentuar qendirmin.

 

 

Procedrua Thuman-Kashar ishte ne fazen finale te kalimit ne qeveri dhe do te niste menjehere puna me fondet e subjektit privat i cili gjate gjithe ketij viti e deri kur te arrinte perqindjen e punimeve te parashikuara ne kontrate nuk do merrte asnje qindarke nga buxheti i shtetit. Kjo eshte e vertete. Nje pyetje ndihmese per opoziten por edhe per te sqaruar opinion publik. Po rruga Milot- Balldren, eshte ne tabele. Jo, pra ska fonde te parashikuara ne 2019. Po rruga Orikum-Llogara, po ashtu pergjigja eshte jo. Dhe po nuk ka fonde te parashikuara ne buxhetin e 2019 per te dyja keto rruge ashtu si dhe per Thumane Kashar, sic pretendojne ata. Keto dy rruge do te nisin te ndertohen shume shpejt, sepse procedurat jane perfunduar.

 

Elisa Spiropali ka artikuluar dhe njehere vendimin sipas te cilit hapsira fiskale ne dispozicion  te kesaj PPP do ti kaloj Ministrise se Arsimit per paktin per universitetin, por ajo ka nuk eshte pergjigjur ne asnje moment se sa eshte ky fond qe do te perdoret per kamupsin universitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *