Teksa fliste për situatën e përmbytjeve, Edmond Panariti deklaroi në “Quo Vadis” se zonat më të kërcënuara nga përmbytjet janë Lezha, Shkodra dhe përreth lumit Vjosa.

 

Ai theksoi se është e nevojshme që të krijohet një plan i mirëmenduar, në mënyrë që këto situata të përsërituar të gjejnë një zgjidhje të qëndrueshme.

“Shqipëria është e populluar kudo. Ultësira e Lezhës dhe e Shkodrës, por edhe buzë lumit Vjosë, janë të riskuara dhe kërkojnë një zgjidhje; duhet të mbrohen nga uji. Kërkohet një zgjidhje e qëndrueshme. Kërkohet një studim. Ndërhyrjet në diga, argjinaturat, duhen shoqëruar me largimin e bizneseve në kohë. Diktatori Enver Hoxha ndalonte me ligj që zonat poshtë hidrocentraleve të ishin të banuara, pasi banorët rrezikoheshin. Nuk është cështje për të bërë politik, duhet të jetë një sistem integral.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *