Themeluesi i Wikileaks, Julian Assange, duhet të lirohet dhe të dëmshpërblehet për kohën gjatë së cilës është privuar nga liria. Ne kete përfundim ka arritur nje panel ligjor i eksperteve te Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Sipas deklaratës se panelit, Asanzh duhet te dale si njeri i lire nga Ambasada Ekuadoriane ne Londer, ku qëndron qe prej vitit 2012 pasi ka fituar azil. 44-vjeçari qe publikoi qindra mijëra dokumente sekrete te diplomacisë amerikane, rrezikon ekstradimin ne Suedi, ku akuzohet per përdhunim. Ai ka mohuar akuzat duke i cilesuar si komplot per ekstradimin e tij ne SHBA.
Aty vijojnë hetimet per aktivitetet e Wikileaks dhe Asnzh mund te përballet me denim me vdekje. Londra zyrtare thotë se raporti i OKB-së nuk ndryshon asgjë, pasi nuk ka ndikim nga ana ligjore dhe mandatarresti për Assange mbetet ende në fuqi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *