Raketat e Izraelit kundër Gaza-s mund të konsiderohen si krime lufte.

Indiciet e para mbi këtë mundësi u dhanë nga Përfaqësuesi i Lartë i OKB për të drejtat e njeriut, Michelle Bachelet.

Këshilli i OKB për të drejtat e njeriut u mbledh jashtë radhë në një seancë të jashtëzakonshme  për të diskutuar mbi mundësinë e krijimit të mundshëm të një komisionit ndërkombëtar që duhet të hetojë shkeljen e të drejtave të njeriut në territorin palestines dhe atë izraelit.

Qindra njerez të pafajshëm, sidomos fëmije dhe gra humben jetën javë më parë gjatë sulmeve me raketa që Izraeli kreu në Gaza, si përgjigje kundër Hamasit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *