ODIHR ka nisur sot takimet ne Tirane per zgjedhjet parlamentare te 25 prillit. Takimin e pare, perfaqesuesit e misionit, e kane zhvilluar ne Ministrine e Jashtme dhe me pas kane takuar perfaqesuesit e forcave kryesore politike ne vend; Partine Socialiste, Partine Demokratike dhe Levizjen Socialiste per Integrim.

 

Gjate qendrimit ne Tirane, ekspertet e ODIHR do te bisedojne edhe me anetaret e Komisionit Qendror te Zgjedhjeve, anetaret e Kolegjit Zgjedhor si dhe perfaqesues te Shoqerise Civile.

 

Misioni i vleresimit te nevojave ka si qellim te rekomandoje monitorimin ose jo te zgjedhjeve parlamentare, por ne rastin e Shqiperise nuk ka dilema per nevojen e nje arbitri si ODIHR-i.

 

Pas rekomandimit te eksperteve, ODIHR pritet të caktojë shefin e misionit, i cili, së bashku me nje ekip vezhguesish do te monitoroje fushaten zgjedhore, diten e votimit dhe procesin e numerimit.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *