Gjatë inspektimit në Rezidencën Studentore nr. 2, kryeministri Edi Rama u ndal edhe te tema e ardhjes së afganëve në Shqipëri dhe strehimit të tyre në konvikte.

 

Rama tha se mbërritja e tyre në vendin tonë po vonohet për shkak të logjistikës dhe fluturimeve. Në këto kushte, ai shtoi se mund të mos lindë nevoja që studentët të nxirren nga konviktet përkohësisht për të akomoduar refugjatët.

 

“Kjo është pjesa ku do të rrinë ata… Megjithëse po shtyhet ardhja e tyre për shkak të logjistikës dhe fluturimeve dhe skeudulit të fluturimit, kështu që mund të ndodhë që nuk do mund të na duhen nëse do të lirohen godinat e tjera. Në të gjitha rastet është me rëndësi që nuk bëhet fjalë hiq studentët e sill refugjatët afganë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.