Ambasada e Rusisë në Serbi e ka komentuar vendimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës, ku shtetas rusë janë shpallur si ta padëshirueshëm.

Në reagimin e selisë diplomatike thuhet se nuk e njohin pavarësinë e Kosovës, për pasojë edhe të gjitha vendimet e Prishtinës nuk kanë fuqi ligjore për Rusinë.

“Ne nuk e njohim ‘pavarësinë’ e Kosovës dhe në përputhje me rrethanat, ‘qeverinë’ rajonale dhe strukturat e tjera. Për ne asnjë vendim i Prishtinës nuk ka fuqi ligjore”, thuhet në reagimin e ambasadës ruse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *