Duket se kufizimi i lëvizjeve në harkun kohor 05:00 me 13:00 po jep efektin e kundërt.Qyetatarët kanë nderprere izolimin per tu marre me aktivitete te tjera gjate orarit lejimit te levizjeve.

 

Disa prej tyre janë drejtuar për të bërë pagesat e ujit apo dritave, duke krijuar kështu grumbullime në zyrat e postës apo të ujësjellës kanalizimeve.Në disa pika ruhet distanca, e në disa të tjera jo.

Akoma nuk jemi ndergjegjesuar dhe akoma s’e kemi kuptuar

Çdo njeri duhet te jete roje e vetvetes.

Isha per te paguar ujin.

Mendoj qe njerezit duhet te ndergjegjesohen, nuk behet kjo pune me dhune. Madje sa me shume t’i pengosh njerezit aq me shume jane te predispozuar te dalin.

Per te paguar ujin, pashe qe kishte pak njerez. “Mund ta kryesh edhe online” e kryej online po kam 10 fatura dhe nuk e di si t’i gjej aq sa kam. Po te kisha nje ashtu do e kisha bere.

Ndërsa për kategoritë në nevojë, bashkia Tiranë ka vënë në shërbim numrin e gjelbër 08004040, ku qytetarët mund të telefonojnë për të marrë ndihma ushqimore në shtëpitë e tyre.

 

“Qytetaret telefonojnë dhe me sherbimet tona jua dergojme ushqimet ne shpi. Kategorite ne nevoje ato qe perfitojne. Target grupi, familjet qe jane ne nevoje, pjese e ndihmes ekonomike, dhe familjet me persona me aftesi te kufizuar, dhe pensionistet e vetmuar qe duhet t rrine ne shtepi ne kete kohe virusi.
Ne mundohemi qe njesine dy te mos kete as radhe dhe njerezit te respektojne te gjithe distancat sociale dhe standardet.”

 

Që pas orës 13:00 lëvizjes janë pakësuar dhe njërëzit janë rikthyer në banesat e tyre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *