Nëse një femër është e vështirë për një mashkull, atëherë nxit më shumë dëshira seksuale. Ky është përfundimi i një studimi të ri të kryer nga Universiteti i Rochester dhe Centre Herzliya. Studiuesit analizuan efektet që jep nëse një femër luan të vështirën dhe nëse dorëzohet menjëherë. Sipas tyre, nëse i mundoni më shumë meshkujt, ata do t’ju dëshirojnë më shumë.

“Njerëzit që janë shumë të lehtë mund të perceptohen si më të dëshpëruar. Kjo i bën ata të duken më pak të vlefshëm dhe tërheqës sesa ata që nuk e tregojnë menjëherë interesin e tyre”, tha Gurit Birnbaum, bashkëautor i studimit.

Studiuesit kryen disa eksperimente për të arritur në këto përfundime. Në një eksperiment, pjesëmarrësit ndërvepruan me njerëz të vështirë në rrjetet sociale. Ndërsa në eksperimentin tjetër pati ndërveprim me njerëzit që dorëzohen kollaj.

Rezultatet zbuluan se ata më të vështirët ishin më të vlerësuar dhe shiheshin si më të dëshirueshëm nga partneri.

Në përgjithësi, hulumtimi sugjeron që kur bën të vështirën, nxit dëshirat seksuale dhe rrit shanset për një takim të dytë.

Sidoqoftë, studiuesit theksojnë se kjo strategji nuk funksionon njësoj për të gjithë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *