Është ndarë nga jeta në moshën 85 vjeçare novelisti Sir VS Naipaul, i cili fitoi çmimin Nobel në letërsi.

 

Naipaul ka lindur në zonën rurale të Trinidadit në vitin 1932, shkroi më shumë se 30 libra, duke përfshirë ‘A Bend in the River’ dhe kryeveprën e tij, “A House for Mr Bisëas”.

 

Vdekja e tij u kofirmua nga familja ndërsa bashkëshorta e tij e quajti atë “gjigant në gjithçka që arriti”.

 

Bashkëshortja e tij, Lady Naipaul tha se ai vdiq në shtëpinë e tij në Londër i rrethuar nga njerëzit që donte dhe jetoi një jetë që ishte plot me krijimtari të mrekullueshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *