Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg përshëndeti vendimin e Rumanisë për të dorëzuar një sistem Patriot në Ukrainë për të forcuar mbrojtjen ajrore të vendit.

Këshilli i Lartë i Mbrojtjes i Rumanisë njoftoi më herët sot se do t’i japë Ukrainës një nga dy sistemet e saj Patriot, duke iu përgjigjur thirrjeve të Kievit drejtuar aleatëve të saj për të forcuar mbrojtjen e saj kundërajrore.

Jens Stoltenberg thekson se sistemi absolutisht i nevojshëm Patriot do t’i lejojë Ukrainës të mbrojë më mirë hapësirën e saj ajrore dhe popullin e saj kundër sulmeve të forcave ruse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *