Aleatët e NATO-s besojnë se konflikti në Ukrainë do të vazhdojë për muajt e ardhshëm dhe mund të zgjasë deri në vitin 2023. te pakten sipas burimeve nga Shtëpia e Bardhë. 

 

Nga ana tjeter Putin deklaroi se operacioni ushtarak në Ukrainë vazhdon sipas planit te parashikuar.

 

“Forcat ruse po përparojnë në Ukrainë dhe po arrijnë objektivat e vendosura nga operacioni special ushtarak”, deklaroi  Vladimir Putin, sipas asaj qe transmeton Tass.

 

Putin shtoi gjithashtu se Rusia do te marre masa dhe do te pergigjet ne rast se Finlanda dhe Suedia do te anetaresohen ne NATO dhe ne rast se Aleanca do te dergoje trupa ne keto dy vende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.