Ne diten e fundit te samitit te Madridit, udheheqesit e Nato-s po diskutojne mbi shqetesimet e sigurise per krahun jugor te Aleances, e konkretisht per Iranin.

 

Nje dite me pare, vendet e Nato-s u zotuan per mbeshtetje te vazhdueshme per Ukrainen.

 

Aleanca shpalli edhe konceptin e ri strategjik, per sigurine per dekaden e ardhshme, duke nenvizuar se Rusia mbetet kercenimi i saj kryesor.

 

Nato ka njoftuar gjithashtu se do të rrise forcat e reagimit te shpejte per Evropen Lindore, duke i cuar ato ne 300 mije.

 

Aleanca ka hapur gjithashtu rrugen per anetaresimin e Suedise dhe Finlandes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.