Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës u drejtoi një thirrje qytetarëve amerikanë në Shqipëri për ditën e zgjedhjeve.

 

Sipas selisë diplomatike, më 25 prill ekziston rreziku që të ketë trazira apo akte dhune.

 

Për këtë arsye, rezidentëve amerikanë u kërkohet të bëjnë kujdes e të shmangin zonat me probleme.

 

“Zgjedhjet e kaluara kanë patur incidente të lokalizuara të dhunës që synojnë zyrtarët e zgjedhjeve, ata të lidhur me partitë politike dhe materialet e votimit, gjë që ngre mundësinë e dhunës së mundshme ose shqetësimeve të tjera të dielën, 25 Prill, ose në ditët pas votimit. Demonstratat në një qytet kanë potencialin për të ndezur tubime shtesë në vende të tjera përreth vendit. Për më tepër, trafiku në zonën e Ambasadës ose zonat qendrore të qyteteve të mëdha mund të ndikohet nga tubime ose protesta, duke çuar në mbingarkesë dhe vonesa. Qëndroni vigjilentë nëpër vendet e votimit, qendrat e numërimit dhe zyrat e zgjedhjeve. Shmangni zonat ku ka demonstrata ose tubime të mëdha. Shmangni zonat ku ka shenja trazirash ose dhune të vazhdueshme. Monitoroni mediat lokale për azhurnime. Mbani një profil të ulët, duke përfshirë shmangien e veshjeve me ngjyrat e partive politike.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *