Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj bëri të ditur nëpërmjet një konference për shtyp se vetëm në dy javët e para të muajit shtator, Task Forca Antikorrupsion, e ka përqëndruar veprimtarinë e saj me inspektime të detajuara në disa institucione të rrethit të Shkodrës si:

 

  • ZVRPP Shkodër
  • ALUIZNI Drejtoria Rajonale Shkodër
  • Spitali Rajonal Shkodër
  • Autoriteti Rrugor Shqiptar, Drejtoria e Rajonit Verior
  • Drejtoria Rajonale e Shërbimit të Peshkimit dhe Akuakulturës Shkodër

 

Gjonaj tha se grupet e kontrollit në raportet përfundimtare të kontrolleve kanë rekomanduar 21 Masa disiplinore, prej të cilave 9 largime nga puna për:

 

  • 5 specialistë në Zyrën Vendore të regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme Shkodër;
  • 1 përgjegjës sektori dhe 1 specialist në ALUIZNI Shkodër.

 

Ministrja shtoi se ashtu si dhe për rastin e bërë publik dje në ZVRPP Shkodër, në të cilën u ndalua Regjistruesi dhe juristja, nga ana e Ministrisë së Drejtësisë dhe Zyrës Qëndrore u vendos shkarkimi i menjëhershëm i Rregjistruesit Shkodër dhe specialistes së kësaj zyre.

 

Nga inspektimet e kryera me grupe ndërinstitucionale, janë evidentuar shkelje dhe abuzime të cilat përmbajnë elementë të veprave penale të shpërdorimit të detyrës, për të cilët janë kryer kallzimet penale në organin e Prokurorisë së Shkodrës. Konkretisht, janë kryer kallëzime penale për punonjësit e niveleve të ndryshme, ndër të cilët janë:

 

  • Ish- Drejtori i Spitalit Rajonal Shkodër, i cili dyshohet të ketë kryer veprën penale të shpërdorimit të detyrës, me veprime që kanë cënuar garantimin e ushtrimit të veprimtarisë së institucionit në mbrojtje të shëndetit të qytetarëve, shkelje të rënda në procedurat e evadimit të mbetjeve spitalore si dhe garantimin e furnizimit me medikamentet e nevojshme.
  • Ish – Drejtori i ALUIZNI Shkodër, 3  ish – përgjegjës sektori, 1 përgjegjës sektori dhe 1 specialist, të këtij institucioni, të cilët dyshohen të kenë kryer në bashkëpunim veprën penale të shpërdorimit të detyrës, duke legalizuar objekte në mos respektim të procedurave për rastet e legalizimeve si dhe në shkelje të afateve;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *