Sekretari amerikan i shtetit, Mike Pompeo, ka vizituar këtë të shtunë Francën, ku është takuar me presidentin Emmanuel Macron për të diskutuar mbi çështjet e terrorizmit edhe kërcënimeve globale.

Pompeo pritet të marrë pjesë edhe në një ceremoni për të nderuar viktimat e sulmeve të fundit terroriste në Francë.

Sekretari i shtetit do të udhëtojë  edhe në Stamboll për t’u takuar me patriarkun e kishës ortodokse lindore, ku do të diskutojnë çështjet fetare në Turqi dhe promovimin e lirisë fetare.

Franca është ndalesa e parë për Pompeon , në një udhëtim 10-ditor, në shtatë vende të Europës dhe Lindjes e Mesme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *