Presidenti Meta kërkon që mediat të mos braktisen në këto momente të vështira të lidhura me situatën e emergjencës nga COVID-19.

Kreu i shtetit solidarizohet me kërkesat e komunitetit të gazetarëve për ndihmë nga qeveria.

Ai ka shpërndarë një letër që Shoqata e Gazetarëve Europian, seksioni shqiptar, i ka dërguar institucioneve më të rëndësishme në vend dhe selive  të huaja diplomatike  në vend për krijimin e një pakete lehtësuese e mbështetëse për mediat, si pasojë situatës së krijuar nga koronavirusi.

 

Rezulton se një numër i konsiderueshëm televizionesh dhe gazetash përfshirë edhe ato online, kanë filluar me shkurtime në stafet respektive, largime nga puna për shkak të situatës së krijuar dhe përgjysmime të pagës pa paralajmërim, duke e argumentuar me problemet financiare. E gjitha kjo në një periudhë ku pjesa dërrmuese e gazetarëve janë angazhuar më shumë se dje në raportimin e gjendjes. Gazetarët, janë në vijë të parë të raportimit, duke rrezikuar jo pak edhe jetën e tyre, për të përmbushur misionin dinjitoz, atë të informimit të qytetarëve në shërbim të interesit publik.Duke parë këtë situatë që sa vjen e po përkeqësohet, dhe duke e konsideruar median si shumë të rëndësishme për demokracinë e një vendi, J’u apelojmë që të ndikoni sa më shpejt të jetë e mundur, në krijimin e një pakete lehtësuese dhe mbështetëse shumë dimensionale, për të gjitha mediat, duke filluar nga ato kombëtare, lokale, të shkruara dhe online, thuhet mes të tjerash në letër.

 

Meta mes të tjerash në një postim në rrjetet sociale shpreh mirënjohje dhe solidaritet për punën e shkelqyer dhe heroike në shërbim të informimit public dhe mbrojtjes së transparënces së cdo qytetari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *