Presidenti Meta po hedh ne keto momente shortin per keshillin e emerimeve ne drejtesi.

Këshilli i emërimeve në drejtësi përbëhet nga 9 anëtarë të përzgjedhur, nga radhët e gjyqtarëve dhe prokurorëve, ndaj të cilëve nuk është dhënë masë disiplinore.

 

Sipas kushtetutes, kryetari i këshillit të emërimeve në drejtësi është anëtari i gjykatës së Lartë, dhe ne kushtet kur gjykata e Larte ka vetem nje anetar, edhe kete here ne krye te keshillit do te jete Ardian Dvorani, njeriu ndaj te cilit Meta ka depozituar padi penale.

 

Keshilli i emerimeve ne drejtesi pergjate vitit 2020 do te vleresoje dhe rendise kandidatet per gjykaten kushtetuese dhe inspektorin e larte te drejtesise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *