Për herë të parë në Shqipëri do të marrë jetë resorti më i madh turistik, “San Pietro”. Ai do të jetë i vendosur në Gjirin e Lalzit dhe pritet të jetë gati brenda dy viteve.

 

Kompania shqiptare e ndërtimit “Edil Al” së bashku me atë spanjolle “Melia Group” do të sjellin në Shqipëri, një kompleks modern me pesë yje.

 

I pranishëm ceremonisë inauguruese të nisjes së punimeve ishte dhe kryeministri Edi Rama.

 

Per shefin e qeverisë ky është projekti më ambicioz për turizmin në Shqipëri.

 

Drejtuesi i “Edil Al” Artan Dulaku, tha se ky është një projekt shumë ambicioz ne partneritet me kompaninë spanjolle “Melia Group”. Ai pritet të sjellë një zhvillim të jashtëzakonshëm ekonomik, me theks nxitjen e turizmit

 

Dulaku nënvizoi se ky resort do të shtrihet në një hapësirë prej 34 hektarësh dhe për të, kanë shfaqur interes operatorët më të mëdhenj turistik botërorë.

 

Presidenti i kompanisë spanjolle “Melia Grup”, tha se ky investim do të sjellë veç te tjerash edhe rritje të punësimit.

 

Vlera e ketij investimi gjigand do te jete 88 milione euro, i cili pritet te sjelle nje hov ne punesim. Prashikohet qe vetem gjate fazes se ndertimit te ketij projeti gjigand me 5 Yje, sikurse theksoi dhe presidenti i kompanise spanjolle “Melia Grup”, te punesohen 500-600 persona. Ndersa ne momentin e operimit te punesohen 700 persona ne resort dhe mbi 600 te tjere sezonale.

 

Projekti “San Pietro” ne Gjirin e Lalzit, qe do te  perfundoje pas tre vitesh, do te ofroje dhe sherbimin “all inclusive”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *