Sistemi amerikan i mbrojtjes raketore Thaad, i vendosur në Korenë e Jugut, tashmë është në funksion të plotë. Një zëdhënës i ushtrisë amerikane deklaroi se sistemi mund të interceptojë nga ky moment raketat e veriut komunist, duke mbrojtur në këtë mënyrë jugun. Megjithatë, zyrtaret amerikane theksuan se per arritjen e kapacitetit te plote operacional, do të duhen disa muaj kohë. Tensionet janë shtuar ndjeshëm në gadishullin korean, me kërcënimet e përshkallëzuar të Phenianit dhe praninë e një grupi luftanijesh e një nëndetëseje amerikane. Kjo i detyroi amerikanet te përshpejtonin vënien ne funksion te sistemit mbrojtës, megjithe kundërshtimet e Kinës.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *