Maskat janë një përbërës thelbësor në luftën kundër përhapjes së Covid-19, por sytë tanë po “paguajnë” një çmim.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) rekomandojnë maska ​​për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së Covid-19. Por është e lehtë të bësh gabime në zgjedhjen  e maskave pasi atom und t’ju sjellin dhe probleme m sytë:

Tani, mjekët e syve po ndihmojnë pacientët të shërohen nga një sërë problemesh me sytë që rezultojnë si pasojë e gabimeve të copës së maskave. Problemet me sytë mund të jenë:

Infeksionet bakteriale të qepallës

Sytë e thatë

Dëmtimi i kornesë (gërvishtjet, gërvishtjet)

Acarim si alergjia nga detergjentët e maskave

Ajri i ngrohtë që fryn nga maska është shkaku i shumë prej këtyre problemeve, thonë mjekët./Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *