Në seancën gjyqësore të kësaj të hëne, avokatët mbrojtës të dy vëllezërve Doçi, autorë të masakrës së ndodhur në vitin 2015 tek fakulteti i Shkencave ku mbetën të vdekur Mentor Lufi, Besnik Sulku dhe Gerti Goxha, kanë kërkuan pafajsinë, për akuzën e vrasjes me pretendimin se provat e mbledhura nga Prokuria janë të pabazuara dhe pa fakte.

 

Avoktai i të pandehur Klejvi Doçin, Meshat Thana, tha se dëshmia  e klientit te tij eshte marre nga oficeret e policise gjyqesore teksa ai ishte ne gjendje te renduar psikologjike dhe pa pranine e tij. Sipas tij oficerët i kanë kërkuar që të firmoste një deklarate ku ai kishte dëshmuar nën presion. Po ashtu avokati pohoi se oficeret e policise gjyqesore e kane genjyer e Kejvin duke i thëne se i vëllai Markeliani kishte deklaruar për vërtetësinë e ngjarjes duke radhitur një sërë Argumentash avokati kërkoi pafajsine për klientin e tij

 

Të njëjtën gjë kërkoi edhe avokati i Markelian Doçit ai tha se klienti I tij ka qëlluar në kushtet e vëtëmbrojtjes, pasi ka pasur përballë dy persona të armatosur dhe të maskuar. Me një sërë argumentash ai kërkoi pafajsi për akuzën e vrasjes ndërsa tha se klienti i tij mund të dënohet vetëm për armëmbajtje pa leje.

 

Gjyqi u shqy se avokati mbrojtës i italianit Salvatore Letizia kishte bërë konkluzionet e tij vetëm në shqip dhe jo në gjuhen italiane. Mbrojtja e italianit do të bëhet 10 tetor ku pritet të shpallet edhe vendimi përfundimtar për tre të pandehurit. Ndërkohë pak ditë më parë Prokuroria e Krimeve të Rënda kërkoi dënimin me burg të përjetshëm të italianit Salvatore Letizia si autori kryesor. Ndërsa për vëllezërit është kërkuar dënimi me 32 vite burg i Markelian Doçit dhe 20 vite për Klejvi Doçin si bashkëpunëtorë në vrasje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *