Kryetar i partisë më të madhe opozitare greke, “Demokracia e Re”, Kyriakos Mitsotakis deklaroi se nuk do ta votojë në Parlament marrëveshjen me Maqedoninë.

 

Gjatë një fjalimi të mbajtur në Smitin e tretë të Selanikut, Mitsotakis tha se “Marrëveshja e Prespës” nuk e zgjidh problemin midis Greqisë dhe Maqedonisë, por e intensifikon.

 

Sipas tij, ajo është e dëmshme për të dy vendet.

 

“Demokracia e Re nuk do ta votojë marrëveshjen me përbërjen e tanishme, por as në të ardhmen. Ato që po votohen në Shkup janë më të dëmshme se sa vetë fillimi i tekstit të marrëveshjes të arritur midis Tsiprasit dhe Zaevit”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *