Subscribe

Flamuri i  organizatës së atlantikut të veriut tashmë valëvitet edhe në institucionet e Maqedonisë.

 

Ngritja flamurit  përpara ndërtesës të Qeverisë së Maqedonisë e cila së shpejti do ta mbajë emrin “Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut” është shoqëruar me një ceremoni solemne.

 

ZORAN ZAEV

KRYEMINISTER I MAQEDONISE SE VERIUT

Vendi jonë është në rrugë të drejtë, në rrugën drejtë progresit. Pritëm me dekada por u kthyem në autostradën e Evropës. Ne tani e tutje do të marrim pjesë në punën e Aleancës më të fuqishme në botë. Por të jeni të sigurt se me ratifikimin e protokollit në të gjitha 29 vendet anëtare të NATO-së, ne edhe zyrtarisht do të bëhemi anëtarja e 30 e NATO-s, me të drejtë vote. Kjo është një faqe e re në historinë tonë. Uroj qytetarët e Maqedonisë, sepse merita e tyre është e madhe

 

Zaev falenderoi edhe homologun e tij grek  Aeksis Cipras, bashkë me të cilin siç u shpreh ai “u gjend një zgjidhje e cila do të shërbeje  edhe për shumë vende te tjera në Ballkan”.

 

Mbishkrimi “Qeveria e Republikës së Maqedonisë” tanimë është hequr nga godina i qeverisë per tu shtuar edhe prapashtesa e veriut.

 

Pas Qeverisë pritet që të ndërrohet edhe tabela e Kuvendit, ministrive dhe institucioneve tjera.

 

Ndërkohë Greqia këtë të martë me notë verbale njoftoi ve4ndin fqinj  se janë tejkaluar të gjitha pengesat për dhënien fund të kontestit disadekadësh për emrin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *