Zgjedhjet në Maqedoni do te mbahen me 5 qershor. Tre ndërmjetësuesit e Bruskeslit, Eurodeputetët Vajgl, Kukan dhe Houit kanë arritur të bindin krerët e partive politike në Shkup, për të shtyrë datën e zgjedhjeve te parakohshme. Gjatë ditës, ata takuan liderin e partisë më të madhe opozitare, Zoran Zaev. Më pas, mbajtën tryeza të ndara, fillimisht me liderin e BDI-së Ali Ahmeti e më pas me Menduh Thaçin e PDSH-së, për të përfunduar me bisedimet në selinë e VMRO-DPMNE-se, qe pranoi propozimin e ndërmjetësuesve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *