Sot ka nisur viti i ri akademik në të gjitha universitetet e vendit. Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu ishte e pranishme në Universitetin e Mjekësisë, ku në fjalën e saj para studentëve që do të ulen për herë të parë në auditoret e universitetit tha se me vendimin për rritjen e kuotave për këtë vit akademik, përgatitemi për nevojat e së nesërmes.

 

“Lajmi i mirë këtë vit është se 100 studentë më shumë i janë shtuar Fakultetit të Mjekësisë, po kaq edhe Fakultetit të Shkencave Teknike Mjekësore, duke bërë të mundur rritjen e kuotave në fakultetet tona, në të cilat ne duam jo thjesht të rrisim numrin e studentëve në universitete, por gjithashtu të përgatitemi për t’i bërë ballë asaj që do të jetë e nesërmja, në funksion të plotësimit të nevojave me mjekë, me infermierë, me teknikë të shkencave mjekësore aq shumë të nevojshëm për të ardhmen tonë”, tha Manastirliu.

 

Në fjalën e saj, Ministrja Manastirliu tha se studentët kanë mundësi të ushtrojnë praktikat e tyre mësimore në ambiente moderne, falë investimeve që qeveria shqiptarë ka bërë në të gjitha spitalet e vendit, duke nisur me Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”.

“Ashtu sikurse i’a dolëm që të kemi një laborator të parë të bio-simulimit mjekësor, aq shumë të kërkuar nga studentët e mjekësisë; ashtu sikurse ndërtuam Spitalin Kirurgjikal me sallën digjitale që i shërben studentëve të mjekësisë; sikurse ndërtuam depon e barnave farmaceutike, një prej bërthamave shumë të rëndësishme ku studentët e Farmacisë mund të ushtrojnë praktikat e tyre, gjithashtu investimet në Klinikën e Stomatologjisë për praktikat ashtu sikurse studentët e Stomatologjisë meritojnë që të realizojnë praktikat e tyre, po investojmë dhe po mbyllim shumë shpejt Spitalin e ri të Sëmundjeve të Brendshme dhe Spitalin Infektiv, që gjithashtu përfundon së shpejti, me mjedise të posaçme të auditorëve për studentët”, tha Manastirliu.

 

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale foli për transparencë dhe meritokraci në të gjithë proceset e formimit akademik të studentëve të Mjekësisë, deri tek punësimi i tyre.

 

“Ashtu sikurse edhe për studentët, për specializantët, çdo vit hapim proceset e specializimit dhe ndiqen tashmë prej 8 vitesh nga më shumë se 1800 mjekë specialistë, të cilët vijojnë dhe një pjesë e tyre ka përfunduar dhe specializimin, patjetër që ne do të vijojmë me atë çfarë kemi thënë dhe do ta bëjmë për ju: transparencën dhe meritokracinë. Ndaj të jeni të bindur që pas përfundimit të edukimit tuaj në Universitet, ju do të keni mundësi të punësoheni me transparencë dhe meritokraci në sajë të platformës sonë “Mjekë për Shqipërinë” apo “Infermierë për Shqipërinë” në varësi të asaj çfarë ju po studioni”, tha Manatirliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *