Numri dy i federatës Edvin Libohova pohoi në emisionin “Kampionët” se është e vështirë të zhdukësh 100% fenomenin e tolerimit në futboll. Megjithatë ai deklaroi se ndryshimet në kodin e etikes dhe të disiplinës do të bëjnë që të të rriten penalitetet deri me perjashtim nga gara për ata që prishin rregullat.

 

Është shumë e vështirë për të dalluar tolerimet sepse do të duhen fakte shumë kokëforta. Kodi I disiplinës është forcuar në raport edhe më kërkesat e Uefa-s. Do të kemi kritere shumë të forta edhe per licencimet e klubeve dhe terreneve sportive. Shpresojme ti minizojmë keto fenomene pasi është e vështirë ti heqim 100% sepse këto janë marrëdhenie dypaleshe që vështirë se zbulohen. Duam që me ndryshimet ne kodin e etikes dhe ate të disiplinës të vëmë më shpatulla pas muri duke përjashtuar nga gara ato që prishin rregullat e përbashkëta.

 

Libohova shtoi se Komisioni i ngritur pas tryezës me kryeministrin Rama lidhur me shfaqjet e dhunës në futboll po punon për ndryshimet ne kodin penal.

 

Dhunës ne futboll do ti thuhet stop dhe do të ketë dënime të rënda për fajtorët nëpërmjet këtyre ndryshimeve. Përderisa një grup tifozash ende nuk kanë frike nga ajo qe bejne ne stadiume, forcimi i penaliteteve do ti bëjë tifozet që të tërhiqen e te jene te vetepermbajtur. Kanë kaluar 30 ditë nga puna nga afti 100 ditor qe u la pas takimit me kryeministrin. Besoj me tu draftuar ndryshimi ligjor, nuk do të zgjasë shumë dhe do te kaloje ne kuvend per miratim. Po shohim edhe paketen financiare. Kjo ka rëndësi pasi me gjëndjen e klubeve, aspak të mirë, ne nuk mund të jemi të qetë për të ardhmen e sportit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *