Subscribe

Perfundojne hetimet ne Shqiperi dhe dergohet dosja ne gjykaten e krimeve te renda per 9 te pandehurit e grupit “Habilaj”, konkretisht për Mojsi Habilaj, Florjan Habilaj, Armando Kocerri, Fatmir Minaj, Nezar Seiti, Sabaudin Çela,  Tigrens Mezuraj, Maridjan Sulaj dhe Armando Sulaj.

 

Anetaret e grupit Habilaj akuzohen per krijimin e grupit te strukturuar kriminal dhe trafik droge.

 

Dosja e grupit “Habilaj” është veçuar nga hetimet për ish ministrin e brendshëm Tahiri që është akuzuar se ka pasur kontakte me këtë grup, teksa me Habilajt që akuzohen për trafik droge ai ishte kusheri I largët.

 

Më konkretisht sa i takon hetimeve për Tahirin, prokuroret  po presin përgjigje për dy leterporosi që janë nisur 4 ditë më parë drejt Malit të Zi dhe Italisë.

 

Përfaqësuesit e akuzës kërkojnë materialet e dosjes ne Katania ku po gjykohen aktualisht e ku mbahen në burg kreret e grupit “Habilaj”.

 

Po ashtu do të verifikohet nje udhetim ne vitin 2014 i familjareve te Saimir Tahirit  të cilët kanë ka udhetuar më Mojsi Habilajn. Gjitha gjasat jane qe te mos mbyllet hetimi ne 17 janar kur është edhe afati I fundit. Megjithatë mësohet se prokuroret do të kerkojne një afat te ri për hetimet.

 

Dy dite me pare prokurorët Dritan Prenci dhe Vladimir Mara kanë udheuar drejt Italisë per te bere verifikime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *