Nga tani e tutje procedurat për blerjen e një arme do të jenë më të lehta për të gjithë brazilianet. Kjo si pasojë e një dekreti të nënshkruar këtë të martë nga Presidenti brazilian, Jair Bolsonaro .

 

Ai ka shënuar kështu hapin e parë drejt mbajtjes së premtimit të tij që ka bërë gjatë fushatës për të përmbysur rregulloret që u kanë ndaluar qytetarëve një gjë të tillë, ka bere te ditur Reuters.

 

Bolsonaro ka fituar zgjedhjet presidenciale me qasje të së djathtës ekstreme.

 

I njohuri si kapiten ushtarak, Bolsonaro ka nisur udhëheqësinë më 1 janar dhe tani dëshiron të shfuqizojë një ligj të vitit 2003 që u ndalon qytetarëve blerjen e armëve, me arsyetimin se brazilianët kanë të drejtë të blejnë armë dhe të mbrojnë veten nga kriminelët.

 

Ky dekret, i cili nuk do të jetë në fuqi, përveç nëse ratifikohet brenda 120 ditëve nga Kongresi, do të heqë disa kompetenca që ka pasur policia federale ndaj civilëve në këtë shtet.

 

Bandat e shumta të drogave dhe milicia paramilitare siguron shumë lehtë armë që krijohen nga prodhues të brendshëm në këtë shtet.

 

Sipas të dhënave qeveritare, më 2017, rreth 330,000 civilë janë regjistuar se posedojnë në mënyrë të ligjshme armë në Brazil./R.E.L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *