Njerëzit që përbënin kabinetin e tij hije u zgjodhën nga kryeministri i ri i Mbretërisë së Bashkuar Keir Starmer për postet kryesore të kabinetit në qeverinë e tij të parë.

Angela Rayner është zëvendëskryeministrja e re. Ajo është një politikane 44-vjeçare nga krahu i majtë i partisë, jashtëzakonisht popullore me bazën e partisë, e cila arriti të ngrihej nga lagjet e varfëra të Stockport, madje kishte vendosur të linte shkollën në moshën 16-vjeçare për të punuar.

Lexo edhe :

Related Posts

Rachel Reeves bëhet Kancelarja e parë femër e Thesarit në Mbretërinë e Bashkuar, e njohur për stilin e saj.

David Lammy, 51 vjeç, nga Tottenham, në veri të Londrës, i cili ishte deputeti më i ri kur u zgjodh për herë të parë në 27 vjeç në 2000, merr postin e Sekretarit të Jashtëm.

Sekretari i Brendshëm është Yvette Cooper me përvojë dhe sekretar i Mbrojtjes është John Healy.

Postet në qeverinë e re:

Angela Rayner zëvendëskryeministre
Ed Miliband Sekretar i Energjisë
Bridget Phillipson Ministre e Arsimit
Sekretari i Shëndetësisë Wes Streeting
Sabana Mahmoud Ministre e Drejtësisë
Kancelarja e Thesarit Rachel Reeves
Sekretari i Jashtëm David Lammy
Yvette Cooper Sekretare e Brendshme
Sekretari i Mbrojtjes John Haley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *