Hungaria ndalon përhapjen e përmbajtjes në shkolla që promovojnë homoseksualitetin dhe ndërrimin e gjinisë. Legjislacioni u miratua këtë të martë në Parlamentin e Hungarisë dhe u mbështet nga 157 ligjvënës.

 

Kryeministri Viktor Orban ka sulmuar komunitetit LGBT, duke sjellë kështu ndryshime radikale në politikën shoqërore.

 

Sipas ndryshimeve në projekt-Iigj, individëve nën 18 vjeç nuk mund t’iu tregohet ndonjë përmbajtje që inkurajon ndryshimin gjinor ose homoseksualitetin.

 

Kritikët e cilësuan masën si sulm mbi të drejtat e komunitetit homoseksual, lesbik, biseksual dhe transseksual (LGBT).

 

Qeveria e Orban theksoi se legjislacioni është i nevojshëm për të mbrojtur “të drejtën e fëmijëve për identitetin e tyre gjinor, të siguruar gjatë lindjes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *