Subscribe

Kancelari austriak, Sebastian Kurz, në takimin e tij me presidentin amrikan Donald Trump ka diskutuar edhe në lidhje me çështjen e Kosovës.

 

Sipas mediave austriake, Kurz ka folur me presidentin Trump edhe rreth dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës, ku Austria ka kërkuar më shumë përfshirje nga Uashingtoni.

 

“Në Kosovë, SHBA ka një pozicion shumë të fortë që ata mund të përdorin pozitivisht.Në këtë drejtim, ai ka vlerësuar se Austria e sheh dialogun midis presidentëve Hashim Thaçi si dhe Aleksander Vuçiç si shumë pozitiv dhe do të “mbështesë gjithashtu një shkëmbim territori”, edhe pse kjo do të mund të ishte një “çështje e ndjeshme. Nëse të dy vendet pajtohen për diçka, ne evropianët nuk duhet të jemi pengues, edhe amerikanët gjithashtu”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *