Prishtina kërkon një marrëveshje me Beogradin për të lejuar mbajtjen e zgjedhjeve presidenciale të Serbisë në Kosovë.

 

Në një njoftim zyrtar thuhet se kryeministri, Albin Kurti ,i siguroi ambasadorët i vendeve te Quint-it që nuk do të ndalojnë qytetarët me dyshtetësi të shprehin vullnetin e tyre, por në të njëjtën kohë nuk do të shkelet kushtetuta e vendit.

 

Më herët, ministria e jashtme në Prishtinë njoftoi se qytetarët do të kenë mundësi të votojnë përmes postës ose zyrën ndërlidhëse.

 

Edhe Mali i Zi refuzoi hapjen e tre qendrave të votimit për zgjedhjet e 3 prillit.  Presidenti i Serbisë  Aleksandër Vuçic, ka deklaruar se Prishtina edhe Podgorica do të përballen me pasoja të rënda pas këtij vendimi.

 

ALEKSANDER VUÇIC

PRESIDENT I SERBISË

 

“Prisni gjithçka, qeveria malazeze ndaloi votimin në Berane dhe disa vende për zgjedhjet tona, qeveria e Kurtit kërkoi që ne ta njohim pavarësinë e Kosovës për të organizuar votimin. Ata do të marrin përgjigje dhe  ju dijeni se çfarë përgjigje. Por do të përballen me pasoja të mëdha”

 

Sot do të mblidhet Këshillin e Sigurisë Kombëtare në Beograd ku pritet të diskutohet për zgjedhjet presidenciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.