“Rusia përdori bomba me fosfor të bardhë në Hostomel dhe Irpin”. Kjo është thënë nga kryetari i Irpin Oleksandr Markushin, cituar nga The Kyiv Independent .

 

 “Forcat ruse shënjestruan qytetet satelitore të Kievit me bomba fosfori natën e 22 marsit – tha Markushin – Përdorimi i armëve të tilla kundër civilëve është i ndaluar nga Konventat e Gjenevës”. 

 

Zëvendës shefi i policisë së Kievit, nga ana e tij, publikoi një video duke akuzuar Rusinë për përdorimin e municioneve me fosfor kundër qytetit të Kramatorsk në lindje të vendit, raporton The Independent.

 

Nga ana tjeter, Presidenti amerikan Biden kembenguli se një sulm rus me armë kimike është një “kërcënim i besueshëm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *