Prokurori i Pergjithshem Olsian Cela ka zhvilluar ne diten e sotme nje takim me prokurore te rrethit Fier. Kryeprokurori Cela tha se kjo vizite eshte ne vijim te takimeve qe po zhvillohen me disa prokurori te vendit per hetimin e krimeve zgjedhore .Ai theksoi se eshte orientuar nga drejtues te prokurorise Fier te behet kujdes maksimal ne kete ceshtje.

 

Eshte e rendesishme qe nga prokurorite te tregohet kujdes maksimal ne hetimin e krimeve zgjedhore,hetim te plote dhe te shpejte si dhe te sigurohet nje transparence per publikun dhe mediat per keto hetime” pohoi ai

 

Sipas Prokurorit te pergjithshem Olsian Cela ne Fier jane paraqitur nje numer i konsiderueshem denoncimesh nga forcat politike per parregullsi gjate procesit te zgjedhjeve te 25 prillit.

 

“Ka pasur një numër çështjesh të hetuara, apo që është marrë tashmë një hetim. Shumë shpejt do të kemi rezultate, që do të bëhen të ditura. Është e rëndësishme që të tregohet transparencë”.

 

Kryeprokurori u ndal edhe te ceshtjet qe kane të bëjnë më hetimet pasurore dhe evazionin fiskal.

 

Sipas tij ne prokurorine Fier funksionon një seksion i posaçëm për hetimin e pastrimit te produkteve të veprës penale dhe evazionit fiskal, qe ndihmon ne rritje të efikasitetit për luften ndaj evazionit fiskal dhe ligjit anti-mafia.

 

Janë të rëndësishme rezultatet në këtë drejtim, pasi ka shumë kërkesa nga ndërkombëtarët për luftën ndaj pastrimit të parave, korrupsionin dhe krimin e organizuar”, tha kryeprokurori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.