Kryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim Monika Kryemadhi ka theksuar se në takimin me Komisionerin për Zgjerim, Oliver Varhelyi ka shprehur angazhimin për përmbushjen e nëntë kushteve të Bundestagut.

 

Kryemadhit, ka deklaruar se perspektiva Europiane e Shqipërisë është pa e vetmja mundësi për progres ekonomik të vendin, ndërsa shton se LSI kërkon që Hapja e Negociatave të ndodhë menjëherë.

 

Gjithahstu ajo është ka thënë se . LSI kërkon që Hapja e Negociatave të ndodhë menjëherë për të forcuar kështu besimin tek të gjithë shqiptarët se Integrimi në BE është një proces i pakthyeshëm.

 

“Gjatë bisedës së zhvilluar me z. Varhelyi, në emër të Lëvizjes Socialiste për Integrim shpreha angazhimin tonë të plotë në përmbushjen e nëntë kushteve të Bundestagut. Hapi i hedhur nga Opozita për Reformën Zgjedhore tregon qartë seriozitetin e saj dhe rëndësinë e padiskutueshme që ka për ardhmërinë e Shqipërisë, Integrimi në Bashkimin Europian. Ne besojmë se perspektiva Europiane e Shqipërisë është pa asnjë dyshim e vetmja mundësi për progres ekonomik dhe zhvillim për vendin dhe qytetarët tanë. LSI kërkon që Hapja e Negociatave të ndodhë menjëherë për të forcuar kështu besimin tek të gjithë shqiptarët se Integrimi në BE është një proces i pakthyeshëm. Hapja e Negociatave do të jetë një sinjal shumë shpresëdhënës për të gjithë shqiptarët, duke ndikuar kështu shumë pozitivisht edhe tek problemi më i rëndë, që po kalon sot Shqipëria, shpopullimi i saj.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *