Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve Baba Edmond Brahimaj, niset drejt Vatikanit për t’u takuar me Atin e Shenjte Papa Françeskun. Vizita dyditore e kreut te Bektashinjve është e para e këtij lloji me liderët e komuniteteve fetare ne Shqipëri. Selia e Komunitetit Bektashian përmes nje deklarate për shtyp, e cilëson një vizite historike për vendin. Sipas Bektashinjve, takimi me Papa Françeskun do te shërbeje per forcimin e dialogut nderfetar mes religjioneve ne shoqërinë e sotme. Po ashtu do te përcillet edhe mesazhi i harmonisë dhe tolerancës fetare ne Shqipëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.