Subscribe

Gjykata e Posaçme pranon kërkesën e prokurorisë duke lënë në burg 7 zyrtarët e lartë të Lushnjës dhe 4 në arrest shtëpie. GJKKO ka lënë në burg:

 

Fatos Tushe, me detyrë Kryetar i Bashkisë Lushnjë

Flamur Peqini, me detyrë Drejtor i Ndërmarrjes së Pasurisë Publike në Bashkinë Lushnjë

Ibrahim Lami, administrator i kompanisë Loti shpk

Bujar Murati, administrator i kompanisë Euro Alb shpk

Gazmend Çela, zyrtar i Ndërmarrjes së Pasurisë Publike në Bashkinë e Lushnjës

Bektash Nexha zyrtar i Ndërmarrjes së Pasurisë Publike në Bashkinë e Lushnjës

Blerta Turku, zyrtare e Ndërmarrjes së Pasurisë Publike në Bashkinë e Lushnjës.

 

Ndërsa në arrest shtëpie u lanë:

 

Margarita Gjermeni, zyrtare e Ndërmarrjes së Pasurisë Publike në Bashkinë e Lushnjës

Andri Musho, zyrtar i Ndërmarrjes së Pasurisë Publike në Bashkinë e Lushnjës

Ani Simoni, zyrtare e Ndërmarrjes së Pasurisë Publike në Bashkinë e Lushnjës

Xhemal Hasko, zyrtar i Ndërmarrjes së Pasurisë Publike në Bashkinë e Lushnjës.

 

Ndaj 11 të arrestuarve SPAK ka ngritur akuzat përr shpërdorim detyre, falsifikim dokumentesh dhe shkelje të barazisë në tendera.

 

Sipas SPAK, kryebashkiaku në bashkëpunim me 8 zyrtarët e arrestuar të Ndërmarrjes së Pasurisë Publike të Bashkisë Lushnje kanë favorizuar biznesmenin Ibrahim Lami për të marrë përmes dokumentave fiktive tenderin prej 24 milionë lekësh për rehabilitimin e kanaliti ujitës të fshatit Bitaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.