Kremlini tha se çdo plan paqeje për Ukrainën i propozuar nga një administratë e mundshme e ardhshme amerikane e Donald Trump do të duhej të pasqyronte realitetin në terren.

Megjithatë ai shtoi se presidenti rus Vladimir Putin mbetet i hapur për bisedime.

Reuters raportoi se dy nga këshilltarët kryesorë të Trump i paraqitën atij një plan për t’i dhënë fund luftës në Ukrainë, nëse ai fitonte zgjedhjet, që përfshin t’i thotë Ukrainës se do të marrë më shumë armë amerikane vetëm nëse fillon bisedimet e paqes.

“Vlera e çdo plani është në detaje dhe në marrjen parasysh të situatës reale në terren,” tha zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov për Reuters. “Ne nuk e dimë se për çfarë lloj plani po flasim, ose çfarë saktësisht i referohet.”

“Presidenti Putin ka deklaruar vazhdimisht se Rusia ishte dhe mbetet e hapur për negociata, duke marrë parasysh situatën aktuale në terren”, tha ai. “Ne mbetemi të hapur për negociata dhe për të vlerësuar planin, së pari duhet të njihemi me të.

Peskov tha se propozimet e fundit të Putinit për paqen nuk janë pranuar nga Perëndimi apo Ukraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *