Kosova pritet që shumë shpejt të bëhet vendi i radhës që hap një ambasadë në Jerusalem.

Sipas mediave izraelite ceremonia e hapjes së ambasadës  do të mbahet të hënën në Jerusalemin qendror.

Kujtojme që Izraeli në datën 1 shkurt vendosui marrëdhenie diplomatike me Kosovën.

Ai u bë i 117 vend që njohur pavarësinë e Kosovës.

Marrëdhenia mes dy vendeve mori forme vecanërisht me negociimin e SHBA dhe ish Presidentit Trump që i bëri publik këto vendime të rëndësishme për të dyja shtetet, në tryezën e 4 shtatorit 2020 mes palës kosovare dhe asaj serbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *