Prokurori i Belgjikes, Z. Van Leeuw konfirmoi sot vdekjen e 31 personave dhe plagosjen e 261 te tjereve gjate sulmeve te djeshme terroriste ne Bruksel. Ai konfirmoi gjithashtu se Khalid el-Bakraoui ishte kamikazi i cili shpertheu ne stacionin e metrose Maelbeek, ku gjeten vdekjen 20 persona ndersa vellai i tij Brahim ishte kamikazi qe shpertheu ne Aeroportin Zaventem. Sipas prokurorit roli i Khalid el-Bakraoui ne shperthimin e ndodhur ne Aeroport konfirmohet edhe nga te dhenat e ADN-se, por ende mbetet i paidentifikuar kamikazi i dyte ne aeroport.   I dyshuari i trete i sulmeve ne Bruksel eshte ende ne arrati pasi bomba e tij ne valixhe – e cila permbante ngarkesen me te madhe te eksplozivit – nuk shpertheu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *