Një grup hipopotamësh, një trashëgimi e padëshiruar pas vdekjes së mbretit të drogës kolumbiane Pablo Escobar, po sterilizohen.

Sipas BBC, Escobar, i cili u qëllua për vdekje nga policia në vitin 1993, kishte importuar ilegalisht kafshë ekzotike, duke përfshirë një hipopotam mashkull dhe një femër, të quajtur “hipopotamet e kokainës”.

Që atëherë, një popullsi në rritje po pushton fshatrat pranë fermës së tij të mëparshme, Hacienda Nápoles.

Qeveria kolumbiane deri më tani ka sterilizuar 24 nga më shumë se 80 kafshë. Ata janë trajtuar me një kimikat që do t’i bëjë jo pjellorë.

Shumë kanë bërë fushatë, që kafshët të vriten ose sterilizohen. Në vitin 1993, kur autoritetet hynë në Hacienda Nápoles – prona luksoze e Escobar e vendosur rreth 250 km (155 milje) në veriperëndim të kryeqytetit Bogota – shumica e kafshëve të gjetura atje u shpërndanë në kopshtet zoologjike në të gjithë vendin. Por jo hipopotamët.

“Ishte logjistikisht e vështirë për t’i lëvizur, kështu që autoritetet i lanë atje, me siguri duke menduar se kafshët do të ngordhnin”, tha biologia kolumbiane Nataly Castelblanco për BBC në fillim të këtij viti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *