Subscribe

Këshilli i lartë i prokurorisë surprizoi jo pak me listën e 15 prokurorëve që zgjodhi si fitues në garën për SPAKUN, strukturën e posaçme antikorrupsion dhe kunder krimit të organizuar.

Në listën e të përgjedhurve ra në sy mos përfshirja e drejtueses së prokurorisë për krime të rënda Donika Prela, apo prokurorëve të dosjes 339 , Vladimir Mara dhe Dritan Prençi.

As Besim Hajdarmataj nuk është një nga 15 prokurorët e përzgjedhur nga KLP mbi bazën e një sistemim pikëzimi,  nga 22 kandidatë që synonin një vend në SPAK.

Por kjo listë nuk është përfundimtare pasi të përgjedhurit më parë duhet të kaojnë vetingun.

Për kandidatët që nuk u përzgjodhën kreu i KLP-së tha se kanë gabuar me interpretimin e rregullores por ata mund të konkurojnë për rangje të tjera të personelit që do ti nevojiten SPAK-ut.

 

Ndërkohe 15 emrat që vijojnë garën për më tej sipas KLP-së për të qënë pjesë e SPAK janë prokurororët e mëposhtëm:

 

 

Prokurorët kandidatë për “SPAK”

 

Ndini Tavani

Behar Dibra

Anita Jella

Besnik Muçi

Altin Dumani

Anton Martini

Elisabeta Imeraj

Arben Kraja

Doloreza Musabelliu

Klodian Braho

Enkeleda Millonaj

Manjola Kajana

Edvin Kondili

Ened Nakuçi

Elida Kaçkini

 

 

 

Prokurorët  kandidatë të cilët u “dogjën”

 

Donika Prela

Besim Hajdarmataj

Dorina Bejko

Dritan Prençi

Enkeleda Xhengo

Maksim Sota

Vladimir Mara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *