Kina ka reaguar pas rrëzimit të balonës spiune nga shtetet e bashkuara duke protestuar fuqishëm. Ne deklaraten e ministrise se jashtme thuhet  se Uashingtoni vendosir  të përdore forcën duke shkelur rëndë praktikën ndërkombëtare, pavarësisht se nuk kishte asnje rrezik”.

 

Më tej në  ne deklarate thuhet  se  “Kina “ka informuar në mënyrë të përsëritur palën amerikane, pasi ka bërë kontrollet e nevojshme, se balona ajrore është për përdorim civil dhe se ka hyrë në hapësirën ajrore të shteteve te bashkuara për shkak të forcës madhore, krejtësisht aksidentale.

 

Pekini ka kërkuar nga Uashingtoni qe ceshtje te till ate trajtohen ne menyre te matur.

 

Shtetet e bashkuara pretendojne se balona qe hyri ne hapsiren e saj ajrore do per perdorej per qellime spiunazhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *