Në Ditën Ndërkombëtare kundër Korrupsionit, amabasada amerikane shkruan se SHBA është donator më i madh në botë për mekanzimat kryesorë kundër këtij fenomeni, ndërsa iu bën thirrje të gjithë shtetasve që t’u përmbahen angazhimeve të tyre për të luftuar korrupsionin.

 

Me anë të një postimi në rrjetet sociale, selia diplomatike thekson se korrupsioni kërcënon sigurinë, barazinë ekonomike, minon sundimin e ligjit dhe zbeh besimin e publikut në institucionet qeveritare.

 

“Korrupsioni kërcënon sigurinë, barazinë ekonomike, minon sundimin e ligjit dhe zbeh besimin e publikut në institucionet qeveritare. Korrupsioni kërcënon të drejtat politike dhe liritë civile në nivel global dhe çon në gërryerjen e demokracisë dhe të drejtave të njeriut. Lufta kundër korrupsionit kërkon më shumë se fjalë, prandaj Shtetet e Bashkuara janë donatori më i madh në botë për mekanizmat kryesorë kundër korrupsionit, për të siguruar që vendet të përmbushin detyrimet e tyre. Në Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, Shtetet e Bashkuara konfirmojnë përkushtimin tonë për t’i mbajtur përgjegjës aktorët e korruptuar. Ne u bëjmë thirrje të gjitha vendeve që t’u përmbahen angazhimeve të tyre për të luftuar korrupsionin.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *