Qershia është një ndër produktet më të mira që ndihmon kundër plakjes.

 

Ato janë të pasuara me antioksidues dhe kanë përbërës kundër inflamacioneve që na mbrojnë nga sëmundjet kronike si kanceri, diabeti dhe mbipesha.

 

Duke ndikuar kundër inflamacioneve, qershitë janë shumë të mira për shëndetin në krahasim me pemët tjera. Kjo do të thotë se nuk nxitin ngritjen dhe uljen e shpejtë të nivelit të sheqerit në gjak. Prandaj mbrojnë nga diabeti.

 

Ndërkohë nga studimet e shumta të kryera rezulton se lëngu i qershisë ka një ndikim të theksuar te njerëzit që vuajnë nga pagjumësia.

 

Gjithashtu konsumimi i qershive ndihmon të sëmurët nga artriti.

 

Konsumimi i rregullt i qershive apo lëngut qind për qind të tyre gjatë  pakësojnë dhimbjet në nyja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *