Arrestohet autori I masakrës në tempullin hebre në Halle të Gjermanisë.

Ai u kap në ndjekje e siper nga forcat e rendit, pak pasi kishte gjuajtur me arme gjysmëautomatike tek një sinagoge hebreje gjatë festes “Yom Kippur” të këtij besimi.

Autori I veshur me rroba ushtarake dhe helmete qëlloi fillimisht me armë drejt një gruaje e cila vdiq në vend. Pastaj qëlloi me armë drejt tre personave të tjerë, njeri prej të cilëve vdiq rrugës për në spital.

Sulmuesi nuk u ndal me kaq por hodhi edhe një granate  ndaj sinagogës, përpara se të largohej me shpejtësi.

Ende nuk dihet nëse kemi të bëjmë me sulm terrorist apo jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *