Roja bregdetare turke arrestoi mbi 231 emigrantë ilegalë, të cilët do kalonin përmes Detit Egje me anije peshkatarësh për të mbërritur në Greqi.

 

Emigrantët e kapur ishin nga Afganistani, Siria, Eritrea, Jemeni dhe Pakistani. Ata u arrestuan në afërsi të fshatit Ajvaxhik, jo larg ishullit grek Lezbos.

 

Po ashtu, në pranga ranë edhe dy kontrabandues, të cilët dyshohet se kanë marrë nga 5 mijë deri në 6 mijë euro për një emigrant.

 

Emigrantët shpesh e shfrytëzojnë Turqinë si rrugë transit drejt vendeve të Bashkimit Evropian, kryesisht përmes Greqisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *